Glutenfri Sygehuskost 12 MJ

Protein 17 E% Fedt 42 E% Kulhydrat 41 E%

Tidlig morgen

 

Morgen

 

26 % af energi

1 portion ymer (150 g) med glutenfri havregryn (25 g)

og nødder/mandler (10 g)

1 glas appelsinjuice (150 ml)

2 stk. glutenfrit brød (80 g)

Fedtstof (16 g smør/blød margarine)

2 skiver ost 45+ (40 g)

Kaffe/te

Formiddag

5 % af energi

Kakaoletmælk (200 ml)

Frokost

 

29 % af energi

4/2 stk. glutenfrit brød (100 g)

Fedtstof(24 g smør/blød margarine)

1 leverpostejmad (uden gluten) (20 g) med agurk (20 g)

1 sildemad (30 g) med løgringe (5 g)

1 æggemad (40 g) med mayonnaise (5 g), purløg (2 g)

1 frikadellemad (fars rørt uden glutenholdigt mel) (40 g) med rødbede (10 g)

1 glas letmælk (150 ml)

Eftermiddag

7 % af energi

1 stk. glutenfrit brød (40 g)

Fedtstof (8 g smør/blød margarine)

1 skive ost 45+ (20 g)

Kaffe/te

Aften

 

26 % af energi

Kyllingefilet (125 g tilberedt/150 g råt)

Broccoli (50 g)

Majskerner, frosne (50 g)

Olie (10 g)

Skysovs, ca. ½ dl (3 g maizena til jævning)

Kartofler (180 g)

Jordbærgrød (150 ml) med sødmælk (50 ml)

1 glas letmælk (150 ml)

Sen aften

7 % af energi

Rosiner (15 g)

Kakaoletmælk (200 ml)